ویزای F و  M:

شهروند یک کشور خارجی برای ورود  به آمریکا در ابتدا نیاز به ویزا دارد. ویزا می تواند از هر نوع ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت و یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم باشد. برای تحصیل در آمریکا نیز باید ویزای دانشجویی داشته باشید.

واحد درسی شما و نوع مدرسه ی شما مشخص می کند که کدام یک از ویزایهای F1یا M1 را لازم دارید.

 برای موارد زیر به  نوع ویزای F  نیاز دارید:

دانشگاه و یا کالج

دبیرستان

دبستان خصوصی

مدرسه ی علوم دینی

هنرستان های هنرهای زیبا

دیگر موسسات آکادمیک از جمله موسسات آموزش زبان

و برای موارد زیر احتیاج به نوع ویزای M دارید:

فنی حرفه ای و یا دیگر موسسات غیر آکادمیک به جز دوره ی آموزش زبان

دانشجویان نمی توانند با ویزای توریستی و یا با برنامه ی چشم پوشی از ویزا ((VWP سفر کنند.

شهروندان کشورهای شرکت کننده در برنامه ی چشم پوشی از ویزا نیز که قصد تحصیل دارند نمی توانند با ویزای توریستی و یا برنامه ی چشم پوشی از ویزا سفر کنند مگر اینکه بخواهند در طول سفر توریستی خود  مطالعه ی تفریحی داشته باشند. دانشجویان برای ورود به آمریکا باید با ویزاهای F1یا M1 سفر

کنند. برای اطلاعات بیستز سایت برنامه ی چشم پوشی از ویزا Visa Waiver Program. را بررسی کنید.

 

برای تحصیل کوتاه مدت به طور تفریحی ویزای توریستی(B)  می تواند مناسب تر باشد.

ثبت نام در یک دوره تحصیلی کوتاه مدت که به هدف کسب اعتبارو گواهی دانشگاهی نباشد در ویزای توریستی (B) مجاز است و تحصیلی که منجر به اعطای درجه و یا گواهی نامه باشد در ویزای توریستی (B) مجاز نیست حتی اگر کوتاه مدت باشد. برای مثال آموزش از راه دور در موسسات آمریکا که نیاز به یک دوره ی زمانی دارد، نیاز به ویزای F-1 دارد.

 

پذیرش دانشجو در یکی از مدارس تایید شده SEVP( برنامه ی ویزیتوری تبادل فرهنگی و دانشجو)

 

قبل از اینکه برای ویزای F و یا M به یکی از سفارت خانه ها ی آمریکا بروید، باید در ابتدا برای پذیرش در یکی از مدارس تایید شده SEVP اقدام کنید.

 برای چک کردن فرصت های تحصیلی کارشناسی و دیپلم، فرصت های بورسیه و پذیرش، سایت EducationUSA را مطالعه کنید. برای پیدا کردن مدارس تایید شده SEVP نیز می توانید سایت DHS Study in the States را بررسی کنید.

 وقتی که از طرف مدارس آمریکا پذیرفته شدید، در سیستم اطلاعاتی ویزیتوری تبادل فرهنگی و دانشجو(SEVIS)  ثبت نام می شوید و باید هزینه ی SEVIS I-901 را پرداخت کنید. مدرسه ی آمریکایی فرم I-20  را برای شما صادر می کند تا در موقع مصاحبه ی ویزا به افسر کنسول گری ارائه دهید. اگر افراد همرا ه شما( همسر و فرزندان) ( F2 و M2) تمایل به زندگی با  شما در آمریکا را دارند آن ها نیز باید فرم I-20 را داشته باشند اما لازم نیست هزینه های SEVIS را پرداخت کنند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با SEVIS  وهزینه های SEVIS I-901 سایت(ICE ) اداره ی  مهاجرت و گمرک Student and  Exchange Visitor Program (SEVP) را چک کنید.

چگونه اقدام کنیم:

اقدام برای این ویزا چند مرحله دارد. ترتیب این مراحل و چگونگی انجام آن ها درهر کدام از سفارت ها و کنسول گری های آمریکا، متفاوت است. لطفا دستورالعمل های موجود در وی بسایت سفارت خانه ای که از آن جا اقدام می کنید را بررسی کنید.

-تقاضا نامه آنلاین ویزا را تکمیل کنید.

-- تقاضانامه ی ویزا غیر مهاجرتی آنلاین -فرم  DS-160 را تکمیل کرده و صفحه ی تاییدیه فرم را برای ارائه به افسر کنسول در  وقت مصاحبه پرینت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ی تکمیل فرم سایت DS-160 را بررسی کنید.

--عکس:

 در طول تکمیل فرم باید عکس خود را آپلود کنید. عکس باید فرمت لازم را که در شرایط عکس گفته شده داشته باشد. 

برنامه ریزی مصاحبه:

با اینکه مصاحبه برای یک سری از رده های سنی گفته شده در زیر لازم نیست، اما افسر می تواند از تمامی افراد با چشم پوشی از رده ی سنی آن ها مصاحبه کند.

اگر 13 ساله و جوان تر باشید نیازی به مصاحبه ندارید.

اگر بین سنین 14 الی 79 سال باشید مصاحبه لازم است(مگر در یک سری استثنائات)

اگر 80 سال و یا بیشتر دارید مصاحبه لازم نیست.

باید در سفارت خانه و کنسول گری آمریکا در کشور محل زندگی خود یک وقت مصاحبه بگیرید. می توانید در هر کدام از سفارت خانه های آمریکا وقت مصاحبه بگیرید اما توجه داشته باشید که خارج از محل زندگی خود کسب شایستگی های لازم برای گرفتن ویزا خیلی مشکل تر می شود.

 

مدت زمان انتظار برای مصاحبه:

مدت انتظار برای وقت مصاحبه بسته به موقعیت، فصل ودسته ی ویزا متفاوت است.

 دانشجویان جدید: ویزای دانشجویی F1 و یا M1 تا 120 روز قبل از تاریخ شروع واحد درسی صادر می شود. با این حال شما مجاز به ورود به آمریکا تا 30 روز قبل از تاریخ شروع واحد نیستید.

دانشجویان در حال تحصیل: در طول مدتی که وضعیت دانشجویی خود را دارند و سوابق SEVIS  آن ها  جاری است می توانند ویزای خود را تجدید کنند. دانشجویان در حال تحصیل می توانند در هر زمان قبل از شروع کلاس ها وارد آمریکا شوند.

آماده شدن برای وقت مصاحبه:

پرداخت هزینه ی غیر قابل بازگشت ویزا: وقتی که ویزای شما تایید شد، در صورتی که کشور شما نیز مشمول آن می شود، باید هزینه های صدور ویزا را پرداخت کنید.

 

جمع آوری مدارک لازم:

قبل از مصاحبه ی ویزای خود تمامی مدارک زیر را باید آماده کنید.

  • پاسپورت قانونی برای سفر به آمریکا. پاسپورت شما باید حداقل دارای 6 ماه اعتبار بیشتر از مدت زمانی باشد که می خواهید در آمریکا اقامت داشته باشید. ( به استثنا کشورهایی که دارای توافقات خاص باشند)

          اگر بیشتر از یک نفر در پاسپورت شما درج شده باشد باید یک تقاضانامه ی جداگانه را ارائه دهد.

  • -صفحه ی تاییدیه ی تقاضانامه ی ویزای غیرمهاجرتی فرم DS-160
  • رسید پرداخت هزینه های تقاضا-اگر باید قبل از زمان مصاحبه آن را پرداخت کنید.
  • عکس-در حال تکمیل فرم  DS-160 باید عکس خود را آپلود کنید.اگر درآپلود عکس ها مشکلی پیش آمد باید یک عکس چاپ شده در فرمت های خواسته شده با خود به همراه داشته باشید.
  •  گواهی صلاحیت برای دانشجویان غیر مهاجرتی (F-1) دانشجویان آموزش زبان و آموزش آکادمیک و یا گواهی صلاحیت برای دانشجویان فنی حرفه ای (M-1)- ( فرم I-20 ).

وقتی که اطلاعات شما بر روی پایگاه SEVIS  ثبت شد، مدرسه یک فرم I-20   را که از طرف  SEVIS  تولید شده برای شما صادر می کند. مسئولان مدرسه و خود شما باید این فرم را امضا کنید.

تمامی دانشجویان و افراد همراه آن ها اگر تمایل به اقامت در آمریکا را داشته باشند لازم است تا در SEVIS ثبت نام کنند و یک فرم I-20 را دریافت کنند.

 

  ممکن است از شما درخواست شود تا مدارک بیشتری برای اثبات شایستگی  تان ارائه دهید از جمله ریز نمره ها، گواهی های تحصیلی،  نمرات آزمون  استاندارد، مدارک مبنی بر برگشتن به کشور خود بعد از اتمام  دوره ی تحصیلی و مدارک مربوط به چگونگی پرداخت هزینه های تحصیلی و اقامت  شما در آمریکا.

در وقت مصاحبه ی ویزا حاضر شوید.

در طول وقت مصاحبه ویزا، افسر تصمیم می گیر که آیا شما برای دریافت ویزا شایستگی کامل را دارید؟و اگر دارید کدام دسته از ویزاها بر اساس هدف شما از سفر برای شما مناسب است.  شما باید اثبات کنید که تمامی شرایط لازمه را طبق قوانین آمریکا برای گرفتن ویزا کسب کرده اید.

انگشت نگاری دیجیتالی به عنوان بخشی از فرایند تقاضا برای شما انجام می گیرد.  امکان دارد بعد از وقت مصاحبه تقاضای شما به فرایند اداری بیشتری احتیاج داشته باشد که در این صورت افسر سفارت شما را در جریان قرار خواهد داد.

اگر ویزای شما تایید شود در صورت مشمول بودن کشور شما باید هزینه های صدور ویزا را پرداخت کنید و به شما اطلاع خواهند داد که پاسپورت و ویزای شما چگونه به دست شما خواهد رسید. برای مطلع شدن از اینکه چگونه و کی پاسپورت به همراه ویزای شما برای پیکاپ و تحویل توسط کوریر(پیک) آماده می شود، به سایت visa processing time   مراجعه کنید.

 

برای عضویت در خبرنامه، اطلاعات زیر را وارد کنید.
 
یا
 
Yandex.Metrica